הלוואות לחברות הייטק – כי לא תמיד כדאי לגייס כסף ממשקיעים

מה בעמוד?

בעולם העסקי כיום, בייחוד בתקופה מטורפת כלכלית עקב מגפת הקורונה בשנים האחרונות, כדאי לדעת ולהבין כיצד ניתן לגייס כספים לעסק שלכם ולמנף אותו גבוה ועל הצד הטוב והנכון ביותר שרק אפשר.

לעיתים, כאשר אנחנו חובשים את כובע היזמות ומחליטים ללכת על הצעד הענק של לקיים רעיון שהיה בראשנו ולהוציא אותו לפועל ולשוק, אנחנו בטוחים שאחד הצעדים ההכרחיים והבלתי נמנעים הוא גיוס כספים ממשקיעים, אך בפועל לא כך הדבר ובהחלט כדאי לדעת כי ישנן דרכים יצירתיות ופרקטיות ואף ריאליות אחרות, שיבטיחו את קידום הרעיון שלך.

כדאיות אל מול מציאות

כשחושבים על מינוף עסק ההייטק שלנו והפוטנציאל הכלכלי הטמון בו, חושבים על הכדאיות של הזרמת הכספים לעסק, בין אם מדובר במשקיעים ואנג׳לים פוטנציאליים, או לקיחת הלוואות, בפרט תוכניות של הלוואות לחברות הייטק עם תנאי החזר מותאמים.

חשוב להבין שיש לקחת את השיקול הקריטי והמשמעותי ביותר- שההשקעה חייבת לחזור למקורותיה, בין אם מדובר בבנק, בחברות חיצוניות המשקיעות בעסקים, או הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה אשר מעניקה הלוואה בערבות המדינה או הלוואות לחברות הייטק בכלל, או בין אם מדובר במשקיעים ואנג׳לים, אשר משקיעים את מיטב כספם כאשר מזהים פוטנציאל רווחי במיזמים שונים.

שהרי כל מקור הכנסה והשקעה לעסק כרוך בכך שהכסף יוחזר לבעליו, במידה ואין ברשותך את ההשקעה הנדרשת וההון העצמי.

לצורך העניין, כאשר מדובר במשקיעים אשר אהבו את היוזמה העסקית ונענו לגיוס הכספים, מטרת אותם המשקיעים ואנג׳לים הינה לקבל את הכסף בחזרה בתמורה לתנאים נוספים כגון מניות בחברה בעת הרווח שלה וגידול התשואה, רישום זכויות, החזרי ההשקעה בתוספת ריבית (כמו כל גוף מלווה) ועוד תנאים אשר מהווים את ההתחייבות שלכם למשקיעים שנתח מסויים מתקציבי הרווח של חברת ההייטק יהיו שייכים להם בכל אופן.

חשיבות התכנון הנכון

כאשר אתם מקבלים את ההחלטה ללכת ״על כל הקופה״ ולצאת עם המיזם העסקי שלכם לאוויר ולהיעזר בהלוואות, עליכם לתכנן את כל המהלכים על הצד הטוב והשקול ביותר שניתן בכדי למזער נזקים ולהגדיל רווחים. חשוב להבין כי כמו בכל השקעה, בשנתיים או אפילו השלוש הראשונות למיזם, הלחץ הכלכלי עליכם יהיה עצום, וקרוב לוודאי שלא יהיה שום רווח תחילה, עם הלוואה או בלי. הוצאות עסק הינן גבוהות במיוחד וכוללות בעיקר הוצאות ראשוניות כמו:

  • רכישת חומרי גלם פיזי או תוכנות
  • תשלום לספקים אשר יעזרו לבנות את העסק
  • תשלום בירוקרטי כמו ביטוח לאומי ומס הכנסה
  • תשלום ליועצים עסקיים ועורכי דין אשר ילוו את המיזם לכל אורכו
  • פרסום ושיווק לצורך קידום
  • תשלום על שטח נדל״ן, בין אם פיזי או דיגיטלי.

סדר עדיפויות הוא שם המשחק

עם כל כך הרבה הוצאות ראשוניות, כשעוד לא נכתב כלל על ההוצאות השוטפות במהלך קיומו של עסק בתחום ההייטק שבו סכומי הכסף הם גבוהים, כדאי להיות עם היד על הדופק ולדעת היטב לאן הכסף שלכם הולך.
היתרון הגדול בהלוואות לחברות הייטק היא קודם כל המקורות הרבים ללקיחת הלוואה, ללא הצורך בחיפוש המייגע ולעיתים אף בלתי אפשרי אחר משקיעים ואנג'לים, לצד היתרון הבוהק כי מעבר לריבית הכרוכה בהחזרי הלוואות, אין ולא יהיה צורך בתלות מתמשכת בגורם חיצוני וזר בכל הנוגע לעסק שלך.

כמו כן, חשוב לומר כי לעיתים, אותם אנשים המשקיעים כספים בחברות שונות ובעלי הון גבוה המחפשים תשואה בעבור השקעת הכסף שלהם, אינם מבינים בהכרח בתחומים כמו הייטק ולכן מעבר לפן הכלכלי, אין ביכולתם לתרום שום ערך אמיתי, שזהו שיקול נוסף שיש לקחת כאשר אתם מתכננים את הגדלת המיזם העסקי שלכם.

מה בעמוד?
מאמרים נוספים

תפריט נגישות

בדקו אם לעסק שלכם מגיעה הלוואה

השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם עוד היום