הלוואות הסדר חוב

מה בעמוד?

אם אתם מפגרים בתשלומי החוב שלכם (ההלוואה שקיבלתם), אחת הדרכים היעילות עבורכם היא להסדיר את תשלום החוב על פי הכללים המקובלים. 

עו״ד חובות, הוא איש המקצוע שיכול לעזור לכם לפעול לקבלת הסדר חוב, באופן שמתאים לסכום החוב, לתקופת הפיגור בהחזר החוב, לסטאטוס של החוב שלכם ולנתונים הפיננסיים שלכם.

במאמר זה נשרטט את שלבי הפעולה הנדרשים כדי להגיע להסדר חוב שימנע מכם הסתבכות עתידית נוספת.

בדיקה מוקדמת

לפני שאתם פונים לבנק בבקשה להסדיר את החוב שלכם, מומלץ לבדוק שני פרטים חשובים:

  • לבדוק אם קיימת הרשאה תקינה המאפשרת לחייב את חשבון הבנק שלכם.
  • לבדוק אם קיימת הוראת קבע המאפשרת לגבות מחשבון הבנק שלכם.

השלב הראשון – בקשה להסדר חוב

עורך הדין שלכם יוכל ליצור קשר בשמכם עם מחלקת ההלוואות בגוף שממנו קיבלתם את ההלוואה, כדי לבקש הסדר חוב מותאם אישית להלוואה שלכם (למשל אם לקחתם את ההלוואה מביטוח חיים, מקופת גמל, מקרן השתלמות, מקרן פנסיה וכן הלאה). 

אם תקבלו הודעה המודיעה שהסדר החוב שביקשתם הועבר לטיפול משפטי, יהיה עליכם לפנות לעורך הדין המטפל בפניה שלכם ומצוין בהודעה שקיבלתם.

השלב השני – אפשרויות של הסדר חוב

כשאתם מפנים בקשה להסדר חובות לבנקים או גופים מלווים אחרים, עומדות בפניכם כמה אפשרויות להסדר חוב בהלוואה, כאשר אלה משתנות לפי:

  • סכום החוב
  • תקופת הפיגור בהחזרי ההלוואה
  • סטאטוס החוב
  • נתוני חשבון הבנק שלכם

שלוש האפשרויות להסדר חוב כוללות:

  1. הלוואת הסדר חוב בעזרת הוראת הקבע של ההלוואה – אם תקופת הפיגור שלכם בהחזרי ההלוואה הגיעה לשלושה חודשים לפחות, תקבלו אפשרות לשלם את החוב בהסדר תשלומים של עד 6 תשלומים.
  2. הלוואת הסדר חוב בעזרת העברה בנקאית – אתם יכולים לבצע העברה בנקאית בכול אחד מימי החודש. לצורך כך עורך הדין יפנה למחלקת ההלוואות בבנק לצורך קבלת הלוואה להסדר החוב.
  3. הלוואת הסדר חוב שתשולם מהשכר (אפשרית רק בהלוואה מקרן הפנסיה) – כאשר אתם מפגרים בהחזר ההלוואה שקיבלתם מקרן פנסיה (ומשולמת מהשכר), יהיה עליכם לפנות למעסיק כדי לבדוק קודם כל מדוע חל פיגור בהחזר ההלוואה מהשכר. אם יתברר לכם שהפירעון החודשי של ההלוואה לא נוכה משכרכם כי המעסיק פשוט לא העביר את הכספים הנדרשים, יהיה עליכם לבקש ממנו לערוך הסדר, כך שהתשלום החודשי לצורך החזר החוב יכלול גם את תוספת החוב הנדרשת כתוצאה מהפיגור.

מעקב אחר ביצוע הבקשה להסדר חוב

ברוב המקרים תוכל לעקוב אחר ביצוע הבקשה שלכם להסדר חוב באופן מקוון, או על ידי פניה למוקד שירות לקוחות של הגוף שממנו קיבלתם את ההלוואה.

למה להתכונן?

היכונו לכך שבמהלך הסדר החוב תידרשו לשלם גם את תשלום החוב השוטף וגם את התשלום הנוסף בגין הפיגור. יתכן גם שתידרשו לשלם ריבית פיגורים שתהיה חלק מהסכם הסדר החוב שלכם.

מאמר זה נכתב באדיבות עידן רוקח משרד עורכי דין >>  https://idanrokach.co.il/

מה בעמוד?
מאמרים נוספים

תפריט נגישות

בדקו אם לעסק שלכם מגיעה הלוואה

השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם עוד היום